JADŁOSPIS

Jadłospis ważny od 

Od 08.04.2019 do 19.04.2019

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

08.04.2019
poniedziałek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), polędwica sopocka, ogórek kiszony, pomidor, sałata zielona, kakao (laktoza), herbata Zupa:jarzynowa z ziemniakami(laktoza) ( na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn, seler)

II danie: kopytka z jogurtem truskawkowym, (laktoza, gluten), kompot

gruszka, ciastko kruche (gluten) ,

09.04.2019
wtorek

Kanapki : pieczywo razowe, (gluten), masło (laktoza), twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ryba w pomidorach (laktoza), kawa (laktoza), herbata Zupa: lane ciasto na rosołku z warzywami, (na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn- seler)

II danie: kotlecik mielony, (panierka – bułka tarta (gluten), jajka, przyprawy), ziemniaki, buraczki, (gluten), kompot

jabłko pieczone z cynamonem

10.04.2019
środa

Kanapki: pieczywo razowe (gluten), masło (laktoza),parówki, ketchup, ogórek świeży,

herbata miętowa, kakao (laktoza)

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami (laktoza) na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn, seler)

II danie: pierogi z jagodami, (laktoza, gluten) kompot owocowy

mandarynka, pałka kukurydziana

11.04.2019
czwartek

Kanapki: bułka razowa, weka, (gluten), masło, (laktoza), miód, zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku, (laktoza) Zupa: pomidorowa z ryżem (laktoza) na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn, seler)

II danie: zapiekanka ziemniaczana (ziemniaki, jajko, kiełbasa, szpinak), surówka z kapusty kiszonej, kompot

chałka z masełkiem, (laktoza, gluten) herbata owocowa

12.04.2019
piątek

Kanapki : pieczywo razowe, (gluten), masło (laktoza), ser żółty (laktoza), pasta jajeczna, papryka, kawa (laktoza), herbata Zupa; kalafiorowa z zacierką babuni, (gluten,laktoza) wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler)

II danie: filet z dorsza, (panierka – bułka tarta (gluten), jajka, przyprawy ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot

kisiel owocowy

15.04.2019
poniedziałek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste(gluten) masło(laktoza) szynka z indyka, pomidor, rzodkiewka, kawa (laktoza), herbata Zupa: krupnik zabielany z warzywami( laktoza) ( na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn- seler)

II danie: naleśniki z dżemem, (laktoza, gluten) , kompot

mix owocowy

16.04.2019
wtorek

Kanapki: drożdżówka, herbata (gluten) Zupa: rosół z makaronem (gluten) (wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler)

II danie: kotlecik schabowy ,(panierka – bułka tarta (gluten), jajka, przyprawy), ziemniaki, kapusta zasmażana (laktoza, gluten)

ciasteczka „zajączki wielkanocne”,((wypiek własny)laktoza, gluten), woda

17.04.2019
środa

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), sałatka jarzynowa, szynka tradycyjna, kakao (laktoza), herbata Zupa: dyniowa z grzankami (laktoza, gluten) ( na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn- seler)

II danie: dorsz duszony pod pierzynką, ziemniaki, brokuł, kompot

babeczki (laktoza, gluten) (wypiek własny), sok porzeczkowy

18.04.2019

czwartek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), pasztet pieczony, ogórek kiszony, papryka, kakao (laktoza), herbata Zupa: porowa z makaronem (laktoza, gluten) ( na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn- seler)

II danie: potrawka z kurczaka (laktoza, gluten), kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem duszona, kompot

płatki kukurydziane z musem

truskawkowym

19.04.2019
piątek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (gluten), pasta rybna,(laktoza) roszpunka, ogórek świeży, kakao (laktoza), herbata Zupa: ziemniaczana (laktoza) (wywar – jarzyny – seler)

II danie: ryż z koktajlem, (laktoza), kompot

jabłko, pałka kukurydziana

Jadłospis zawiera informacje o alergenach znajdujących się w posiłkach Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.