JADŁOSPIS

Od 21.09.2020r.  Do 02.10.2020r.

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
21.09.2020
poniedziałek   DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), szynka drobiowa, papryka, kakao (laktoza), herbata                                 SŁODKAZupa: kasza manna na rosołku (laktoza) ( nawywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie: pierogi z borówkami, (gluten), kompot NIESPODZIANKAarbuz
22.09.2020
wtorek
Kanapki : pieczywo razowe, (gluten), masło (laktoza), ser żółty (laktoza), pasztet drobiowy, pomidor, kawa (laktoza), herbata  Zupa: pomidorowa z ryżem(na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn- seler,gluten) II danie: kotlet drobiowy(panierka-bułka tarta,jaja,przyprawy),(gluten) ziemniaki, buraczki po śląsku (gluten) kompotShake bananowy (laktoza)
23.09.2020
środa
Kanapki:  pieczywo razowe (gluten), masło (laktoza),pasta jajeczna,ogórek, herbata, kakao (laktoza, kakao)Zupa: dyniowa z grzankami (laktoza,gluten)  na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie:  makaron zapiekany z jabłkiem (gluten) , kompot owocowy Kisiel owocowy (gluten)
24.09.2020
czwartek
Kanapki:  bułka razowa, weka, (gluten), masło, (laktoza), ryba w pomidorach,biały serek ze szczypiorkiem (laktoza), pomidor, kawa (laktoza), herbataZupa: kalafiorowa z ziemniakami (laktoza)  nawywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie: pieczeń wieprzowa (gluten), kasza kuskus, brokuły  kompotKasza manna z sokiem malinowym (laktoza)
25.09.2020
piątek
Kanapki:  pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), miód, zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku (laktoza)Zupa; porowa z makaronem, (gluten,laktoza)  wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler) II danie: paluszki rybne (panierka-bułka tarta (gluten), jajka,przyprawy) ziemniaki,kapusta gotowana ,kompot  gofry z dżemem (gluten,laktoza)
  28.09.2020
poniedziałek
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste(gluten) masło(laktoza) szynka z indyka, pomidor, ogórek,  kawa (laktoza), herbataZupa: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany(gluten,laktoza)  (wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler) II danie: naleśniki z serem (gluten,laktoza), kompot porzeczkowy   jogurt naturalny z bananem i płatkami  czekoladowymi (laktoza,kakao)
29.09.2020
wtorek
Kanapki:pieczywo mieszane (gluten) parówka , ser żółty ,(gluten)ketchup,herbata ,kakao (laktoza,kakao),jabłkoZupa: cebulowa z grzankami (gluten) (na wywarze z porcji rosołowej,jarzyny-seler) II danie: nagettsy drobiowe (panierka-bułka tarta,(gluten),jaja,przyprawy), ziemniaki, brokuł, kompotAndrut z masą kajmakowa (gluten)
30.09.2020
środa
Kanapki:  pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), jajko gotowane,kabanos, ogórek świeży, kakao (laktoza), herbata  Zupa:  lane ciasto na rosołku (gluten)(wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler) II danie: filecik z miruny duszony w sosie serowym (laktoza), ziemniaki, marchewka duszona,kompot  galaretka owocowa ze śnieżną polewą (laktoza)
01.10.2020 czwartekKanapki:pieczywo mieszane (gluten),masło (laktoza), szynka drobiowa, pomidor, herbataZupa:jarzynowa z ziemniakami  (na wywarze z porcji rosołowej,jarzyn-seler) II danie: łazanki z kapustą i mięsem drobiowym (gluten), kompot  Babka-wypiek własny (gluten),sok owocowy
02.10.2020
piątek  
  Kanapki:  bułka razowa, weka, (gluten), masło (laktoza), dżem truskawkowy ,kulki czekoladowe na mleku (laktoza,kakao)

 
Zupa:pieczarkowa z makaronem  ( laktoza) ( na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn- seler) II danie: knedle ze śliwką, (gluten) , kompot owocowy    jabłko , pałki kukurydziane

Jadłospis zawiera informacje o alergenach znajdujących się w posiłkach Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. 

Październik 2020
P W Ś C P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031