JADŁOSPIS

Jadłospis ważny od

od 30.09.2019 do 11.10.2019

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
30.09.2019
poniedziałek
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), szynka drobiowa, ogórek świeży,pomidor, kakao (laktoza), herbata z cytryną

 

Zupa: jarzynowa z ziemniakami (laktoza)( na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyny- seler)

II danie: łazanki z kapustą i mięsem (gluten),    kompot

wafle (gluten)  z masą kajmakową,herbata owocowa
01.10.2019
wtorek
Kanapki : bułka razowa, weka (gluten), dżem owocowy, masło(laktoza) zupa mleczna:(laktoza) kulki czekoladowe Zupa: porowa z makaronem (laktoza,gluten): wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler

II danie: nuggetsy drobioww płatkach kukurydzianych, ziemniaki , mizeria(laktoza) , kompot porzeczkowy

marchewka do zgryzu, pałki kukurydziane
02.10.2019
środa
Kanapki:  pieczywo razowe (gluten), masło (laktoza), szynka konserwowa ,pasta rybna,pomidor  herbata Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami (laktoza) wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler

II danie : makaron  z białym serem, (gluten, laktoza)
 kompot owocowy

 

sałatka owocowa

 

03.10.2019
czwartek
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), parówki zapiekane z serem żółtym (laktoza)

kakao(laktoza), herbata

 

Zupa:   zupa pieczarkowa z grzankami(gluten)  ( na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyny- seler)  (laktoza)

II danie:  gołąbki amerykańskie z sosem pomidorowym (laktoza), kompot

 

jogurt truskawkowy (laktoza),
04.10.2019
piątek
Kanapki:   bułka razowa(gluten) masło(laktoza), pasta jajeczna,szczypiorek, pomidor, kakao (laktoza), herbata Zupapomidorowa(laktoza) z ryżem (na wywarze
z porcji rosołowej, jarzyny- seler
)

II danie: paluszki rybne z  miruny, (panierka – bułka tarta (gluten), jajka, przyprawy), ziemniaki,kapusta czerwona,  kompot owocowy

budyń czekoladowy (laktoza),herbatnik

 

07.10.2019
poniedziałek
Kanapki pieczywo pełnoziarniste(gluten), masło (laktoza)  szynka z  indyka, sałata lodowa,ogórek, rzodkiewka, kawa inka,(laktoza),  herbata miętowa

 

Zupa: krupnik,wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler (laktoza)

II danie:  naleśniki(gluten,laktoza) z musem owocowym, kompot

Banan,biszkopt (gluten)
08.10.2019
wtorek
Kanapki: bułka razowa,  weka, (gluten) dżem, zupa  mleczna: makaron(gluten) kokardki na mleku (laktoza)

 

Zupa: rosół z makaronem(gluten) wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler

II danie:  indyk duszony, warzywa na parze, kasza gryczana, kompot
 

gofry (gluten) z posypka
09.10.2019
środa
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste(gluten) masło(laktoza), sałatka jarzynowa, szynka konserwowa, herbata Zupa: ogórkowa z ziemniakami (laktoza)  (na wywarze z jarzyn seler, śmietana – laktoza)

II danie : kluski leniwe z białym  serem i musem jabłkowym(laktoza ,gluten), kompot

 

 ciasto drożdżowe z kruszonką-wypiek własny
10.10.2018
czwartek
Kanapki:  pieczywo razowe(gluten), masło (laktoza), serek fromage(laktoza),ryba w pomidorach, kawa inka(laktoza), herbata

 

Zupa: brokułowa z grzankami(laktoza,) wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler)

II danie : kotlet mielony (bułka tarta (gluten), przyprawy) ziemniaki, buraczki, kompot

 

kasza manna z sokiem pomarańczowym
11.10.2019
piątek
Kanapki: bułka pełnoziarnista  (gluten), mao (laktoza), jajecznica , kakao(laktoza), herbata Zupa:  zupa koperkowa (laktoza)

II danie: ryba miruna w sosie serowym, ziemniaki, brokuł,  kompot owocowy

galaretka ze śnieżną polewą (laktoza)

Jadłospis zawiera informacje o alergenach znajdujących się w posiłkach Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Listopad 2019
P W Ś C P S N
« Paź    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930