JADŁOSPIS

Jadłospis ważny od 

 17.06.2019 do 21.06.2019

17.06.2019
poniedziałek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste(gluten), masło (laktoza) polędwica sopocka, ogórek świeży, sałata zielona,papryka, kawa inka, (laktoza), herbata z cytryną Zupa: krupnik z warzywami (na wywarze
z porcji rosołowej, jarzyny- seler
)
II danie: spaghetti z mięsem mielonym, (gluten), kompot
budyń z sokiem malinowym (laktoza)

18.06.2019
wtorek

Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), pasztet pieczony, ogórek kiszony, pomidor, kakao (laktoza), herbata
Zupa: ziemniaczana (laktoza) (wywar – jarzyny – seler)

II danie: ryż z koktajlem, (laktoza), kompot

arbuz, ciastko francuskie

(gluten, laktoza)

19.06.2019
środa

Kanapki: pieczywo razowe, (gluten), masło (laktoza), twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, rzodkiewka, ryba w pomidorach (laktoza), kawa (laktoza), herbata Zupa: rosół z makaronem (gluten) (wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler)
II danie: filet z kurczaka w sosie cebulowym, (gluten, laktoza), ziemniaki, mizeria (laktoza), kompot
lody, soczek

21.06.2019
piątek

Kanapki: bułka razowa, weka, (gluten), masło, (laktoza), miód, zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku, (laktoza) Zupa : dyniowa z grzankami (laktoza) na wywarze z porcji rosołowej, jarzyn, seler)

II danie: paluszki rybne, (panierka – bułka tarta (gluten), jajka, przyprawy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret, kompot

jogurt owocowy (laktoza), biszkopcik (gluten)
       

Jadłospis zawiera informacje o alergenach znajdujących się w posiłkach Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.