JADŁOSPIS

Od 09.03.2020r.  do 20.03.2020r.

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
09.03.2020
poniedziałek
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), szynka drobiowa, papryka, sałata zielona, kakao (laktoza), herbata   Zupa: kasza manna na rosołku (laktoza) ( nawywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie: kluski leniwe z  serem i musem owocowym, (laktoza, gluten), kompot Shake bananowy
10.03.2020
wtorek
Kanapki : pieczywo razowe, (gluten), masło (laktoza), ser żółty (laktoza), pasztet drobiowy, pomidor, kawa (laktoza), herbata, gruszka Zupa:  brokułowa z grzankami,(na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn- seler,gluten) II danie: spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym (gluten) kompot Murzynek-wypiek własny (gluten)
11.03.2020
środa
Kanapki:  pieczywo razowe (gluten), masło (laktoza),jajecznica,   herbata, kakao (laktoza, kakao) Zupa: barszcz zabielany z ziemniakiem i kiełbaską (laktoza)  na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie:  ryż z koktajlem  (laktoza) , kompot owocowy Kasza manna z sokiem malinowym (laktoza)
12.03.2020
czwartek
Kanapki:  bułka razowa, weka, (gluten), masło, (laktoza), ryba w pomidorach,biały serek ze szczypiorkiem (laktoza), pomidor, kawa (laktoza), herbata Zupa: koperkowa z zacierką babuni (laktoza)  nawywarze z porcji rosołowej,  jarzyn, seler) II danie: pieczeń wieprzowa (gluten), kasza kuskus, brokuły  kompot Kisiel owocowy
13.03.2020
piątek
Kanapki:  pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), miód, zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku (laktoza) Zupa; porowa z makaronem, (gluten,laktoza)  wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler) II danie: paluszki rybne (panierka-bułka tarta (gluten), jajka,przyprawy) ziemniaki,kapusta gotowana ,kompot   marchewka do zgryzu , pałki kukurydziane
  16.03.2020
poniedziałek
Kanapki: pieczywo pełnoziarniste(gluten) masło(laktoza) szynka z indyka, pomidor, rzodkiewka,  kawa (laktoza), herbata Zupa:pieczarkowa z makaronem  ( laktoza) ( na wywarze z porcji rosołowej,  jarzyn- seler) II danie: naleśniki z serem, (gluten,laktoza) , kompot owocowy   jogurt naturalny z bananem i posypką czekoladową (laktoza,kakao)
17.03.2020
wtorek
Kanapki:pieczywo mieszane (gluten) parówka zapiekana z serem żółtym (gluten)ketchup,herbata ,kakao (laktoza,kakao),jabłko Zupa: cebulowa z grzankami (gluten) (na wywarze z porcji rosołowej,jarzyny-seler) II danie: nagettsy drobiowe (panierka-bułka tarta,(gluten),jaja,przyprawy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot Andrut z masą kajmakowa (gluten)
18.03.2020
środa
Kanapki:  pieczywo pełnoziarniste (gluten), masło (laktoza), pasta rybna z twarożkiem (laktoza) , ogórek świeży, kakao (laktoza), herbata Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany(gluten,laktoza)  (wywar – porcja z kaczki, jarzyny – seler) II danie: knedle ze śliwką (gluten), kompot porzeczkowy    galaretka owocowa ze śnieżną polewą (laktoza)
19.03.2020 czwartek Kanapki:pieczywo mieszane (gluten),masło (laktoza), szynka drobiowa, pomidor, sałata lodowa, herbata Zupa:jarzynowa z ziemniakami  (na wywarze z porcji rosołowej,jarzyn-seler) II danie: łazanki z mięsem drobiowym (gluten), kompot   mixowocowy
20.03.2020
piątek  
  Kanapki:  bułka razowa, weka, (gluten), masło (laktoza), dżem truskawkowy ,kulki czekoladowe na mleku (laktoza,kakao)

 
  Zupa:  lane ciasto na rosołku (gluten)(wywar – porcja z kurczaka, jarzyny – seler) II danie: filecik z miruny duszony w sosie serowym (laktoza), ziemniaki, marchewka duszona,kompot   gofry z dżemem (gluten,laktoza)

Jadłospis zawiera informacje o alergenach znajdujących się w posiłkach Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. 

Maj 2020
P W Ś C P S N
« Kwi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031